2017. január 13., péntek

Az áttekintő tanulmányunk citáltsága a felső 1%-ban


A Web of Science a citációs mutatók és megjelenési adatok alapján a megjelenést követő két év adatait alapul véve kiválasztja az adott tudományterület magasan idézett cikkeit (felső 1%). 2016-os évben a palaearktikus gyepek biodiverzitásával foglalkozó áttekintő tanulmányunk kiérdemelte ezt az elsimerést és "Highly Cited Paper" lett az Environment/Ecology kategóriában. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult az idézéssel ehhez a sikerhez!


A további citációk reményében lobbizva mindenki figyelmébe ajánlom a cikket, mely letölthető a honlapomról és a folyóirat honlapján is ingyenesen elérhető.

2 megjegyzés:

  1. Szép példája, hogyan lehet jól menedzselni egy cikket.
    A 66 idézetből 17 önidézet, 21 idéző cikk pedig a szerzők által szerkesztett kötetekben - BIODIVERS CONSERV 25 (12), illetve AGR ECOSYST ENVIRON 234 - jelent meg.
    Azért elismerésem!
    Albertus Magnus

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nagy Albert (:-)- Mondhatnám azt is, hogy Kedves Védőszentem - legalábbis egy ideje a természettudományban)! Az idézettség növelésének az egyik fontos titka, hogy sok cikket kell írni nemzetközi lapokban és azokban hivatkozni saját anyagainkat is (önidézettség). A másik, hogy impaktos lapokban kell tematikus különszámot szerkeszteni és bízni abban, ha valaki szerkesztő, akkor csak-csak beleteszik valamely témába illő cikkét a kötet szerzői (lobby és némi munka a kötettel). Harmadsorban legyen a cikked szabadon hozzáférhető és jól látható lapban megjelent (ehhez meg pénz kell ami valahogy leesik az égből hozzá). Legyen áttekintő tanulmány vagy vélemény cikk (ehhez meg melózni kell egy kicsit és átnyomni a rendszeren a kéziratot - ami ebben az esetben nehezebb, mint normál cikk esetében), hogy azért jöjjön még több független hivatkozás :-). És végül de nem utolsó sorban jó cikket kell írni. Fontos lehet még az is, hogy ne álnéven szerepeljünk a cikkekben, mert az nem hozza a citációt :-)

    VálaszTörlés