2017. október 3., kedd

1st Community Ecology Conference

 

Idén első alkalommal rendezték meg a közösségi ökológia seregszemléjét, az első Community Ecology Conference-t 2017. szeptember 28-29 között, Budapesten. A konferencia nem titkolt szándéka volt, hogy több szerzői csapatot invitáljon a Community Ecology nevű tudományos lap szerkesztői és szerzői körébe. A konferencián az MTA-DE Biodiverzitás Kutatócsoport és az MTA-DE Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport munkatársai összesen 4 előadással vettek részt, melyek az absztrakt-kötet sorrendjét követve a következőek voltak: 

Török P., Helm A: Ecological theories provide strong support to habitat restoration: A conceptual framework.

Tóthmérész B. Hüse B., Deák B.: Drivers of plant diversity in urban green spaces.

Valkó O., Deák B., Török P., Kelemen A., Miglécz T., Kiss R., Tóthmérész B.: Grassland recovery on linear landscape elements – Promising example to restore natural vegetation

Deák B., Valkó O., Török P., Tóthmérész B. Factors affecting species composition of isolated grasslands – the role of kurgans in preserving steppe vegetation.

A konferencia részletes programja megtalálható az esemény honlapján illetve képeket találhatunk az eseményhez kötődő facebook oldalon is. Az összefoglalók letölthetőek erről a címről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése