2018. november 30., péntek

Újabb sikerek az NKFIH KH pályázatán

 

Az MTA-DE Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport tudományos segédmunkatársa, Dr. Tóth Edina az "Livestock Type is More Crucial Than Grazing Intensity: Traditional Cattle and Sheep Grazing in Short-Grass Steppes" című a Land Degradation and Development rangos nemzetközi folyóiratban megjelent cikkével elnyerte két évre saját kutatócsoport alakításának lehetőségét az NKFIH által kiírt "A jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatására (KH_18)" kiírt pályázat második fordulójában. A megalakuló kutatócsoport egyik fontos célkitűzése lesz a hazai flóra szabadon hozzáférhető növényi jelleg alapú adatbázisának létrehozása. A pályázat alapjául szolgáló közlemény a WOS Highly Cited (1%) kategóriába is bekerült valamint a hozzá kapcsoló kutatás a MTA Környezetvédelmi Ifjúsági Pályadíja elismerést is elnyerte, melyekről korábban ezen a fórumon is hírt adtam.

Egy másik pályázatban, egyik közeli kollégám, az MTA-DE Biodiverzitás Kutatócsoport Tudományos munkatársa, Dr. Deák Balázs, "Élőhelyi faktorok és táji környezet szerepe a szárazgyepek fajszerveződésében" című pályázata nyerte el a bizottság jóindulatú támogatását. Részleteket várhatóan a kutató személyes blogján olvashatunk.

A pályázaton 38 benyújtott pályázat közül a bizottság 32 pályázatot támogatott -közülük a Debreceni Egyetemről összesen ötöt -  összesen mintegy 616 millió forintos támogatási összeggel. A nyertes pályázatok teljes listája megtekinthető az NKFIH honlapján. Az elnyert támogatáshoz szívből gratulálok minden nyertes pályázónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése