2014. augusztus 13., szerda

 Nagyon sikeres szekciószervezés a SER 2014 Konferencián


2014. augusztus 3-8. között rendezték meg Finnországban a 9th European Conference of Ecological Restoration elnevezésű szakmai konferenciát. A Biodiverzitás Kutatócsoport számára a konferencia nagy sikerrel zárult. A konferenciát kétévente rendezi meg a SER és SER Europe támogatásával valamely európai intézet vagy egyetem. A konferencia az Európában restaurációs ökológiával és élőhelyrekonstrukciókkal foglalkozók legnagyobb nemzetközi seregszemléje. A kutatócsoport három tagja Valkó Orsolya, Török Péter és Tóthmérész Béla szervezésében részben meghívott részben a konferenciára benyújtott összefoglalók alapján kiválasztott 16 előadás került be a "Grasslands: Spontaneous succession and technical reclamation" című szekcióban, mely a konferencia egyik napján 3 szekcióülés formájában zajlott (ezzel mind a hallgatóság mind az előadások tekintetében az egyik legnagyobb szekció volt a konferencián). A konferencia részletes programja és az absztraktkötet is letölthető a konferencia honlapjáról.


1. kép. A szakmai tudásanyag rétegzett egymásra épülését a más nemzetekbe tartozó kutatók tapasztalatcseréje adja meg.

A konferenciához kapcsolódó szociális események igen oldott hangulatban teltek rámutatva arra, hogy a restaurációs ökológiával foglalkozók szakemberek egy igen jó humorú "családot" alkotnak (1. kép.).

 

Vezetőségi tisztújítás


A konferenciához szorosan kapcsolódva megtörtént a SER Europe vezetőségének részbeni megújítása is. A vezetőségből távozott Kathrin Kiehl (D), Jim Harris (GB) és Camiel Aggenbach (F) valamint visszaadta vezetői megbízását Norbert Hölzel (D) a szervezet német vezetője is. A tisztújítás során a a megüresedett helyekre és a vezetőség bővítésének során Ruprecht Eszter (RO), Asa Aradottír (IS), Johannes Kollmann (D), Török Péter (HU), és Francis Isselin Nondedeu (F) kapott megbízást a közgyűléstől. A Boardban így már három magyar képviselő is ül, Ruprecht Eszter, Török Katalin, és Török Péter személyében. A szervezet elnöki feladatait a korábbi alelnök, Jordi Cortina (ES) látja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése